Plantilla:Ordre notícies

De Viquinotícies
Dreceres ràpides: navegació, Recerca

20 de març del 2017
Inundacions causen almenys 72 morts al Perú Temps

Flag of Peru.svg

El fenomen climàtic conegut com El Nen Costaner ha causat intenses pluges, desbordaments de rius, allaus de fang i inundacions a Perú —i en Equador—. Les inundacions considerades en algunes zones com les pitjors dels últims 20 anys i han causat 72 morts i al voltant de 170 ferits, 12 desapareguts, 72.000 damnificats i 580.000 afectats des de l'inici d'any. El primer ministre del Perú, Fernando Zavala va dir dissabte a la ràdio RPP que hi ha "llocs que tenen intensitats de pluges més grans que les que vam tenir en els fenòmens del Nen el 1982 i 1998, és un dels moments més difícils dels últims anys, també va indicar que la xifra de morts es va elevar a 72.

Segons dades oficials, des de dilluns fins aquest divendres han mort 22 persones en diverses zones a causa dels violents allaus a la costa del Pacífic on viuen el 60% de la població del Perú. Durant les pluges i inundacions de 1998 van morir 374 persones i les pèrdues nacionals van arribar als 1.200 milions de dòlars. La ciutat de Lima es va quedar sense aigua des d'inicis de setmana i fins i tot el palau presidencial va tenir restriccions, mentre que barris humils que viuen en els extrems de la capital peruana van suportar fins a 20 allaus de fang i pedres en les últimes 48 hores. "El preu de la llimona ha pujat, també la papa i l'oli", va dir a l'AP Sara Arévalo, una mare de família de cinc filles en un mercat de la zona nord de Lima.
[Modifica] - Crèdit de l'imatge → Llegir més20 de març del 2017
Troben 250 cossos en una fossa comuna a Mèxic Dret

Flag of Mexico.svg

Dimarts 14, el col·lectiu Solet anunci que es van trobar més de 250 cossos en un terreny de l'Estat de Veracruz, Mèxic, un grup de familiars de persones desaparegudes al Port de Veracruz haurien advertit que hi havia alguna cosa allà.

El terreny en el qual es van trobar els cossos seria conegut com "Pujols de Santa fe", un terreny boscós als afores del Port de Veracruz. El fiscal de l'Estat de Veracruz, Jorge Winckler, va declarar que aquesta podria ser la fossa comuna més gran del món. A més. va informar que només s'ha explorat un 30% del terreny i que podrien descobrir-se més cossos.

Els cadàvers estarien gairebé complets segons la branca de la Policia Científica de la Policia Federal mexicana, les edats de les víctimes vorejaven entre els 14 i 24 anys d'edat.
[Modifica] - Crèdit de l'imatge → Llegir més20 de març del 2017
Consell Nacional de Televisió de Xile multa a TVN per pronòstic de vident brasiler Mitjans de comunicació

Flag of Chile.svg

El Consell Nacional de Televisió (CNTV) va cursar una multa de 250 unitats tributàries mensuals (aprox, 11 milions de pesos xilens; 16.600 USD) per difondre els presagis del vident brasiler "Carlinhos" al programa matinal "Muy Buenos Días".

En el presagi, difós el 26 de desembre de 2016, el vident va vaticinar un mega terratrèmol que deixaria, almenys 500 mil morts i el caos al país per aquest desastre. Davant d'aquest escenari, l'organisme regulador de continguts de la televisió xilena va rebre prop de 170 denúncies per fer una crida al pànic i culpar els periodistes i conductors el programa per no indagar més en les suposades visions del brasiler.
[Modifica] - Crèdit de l'imatge → Llegir mésEditeu l'ordre de visualització


[mostra] [modifica] [refresca]Template-info.svg Informació de la plantilla

Ús

Els números indiquen l'ordre d'aparició de les plantilles començant per {{Titular [nombre]}}

Quan voleu posar una notícia destacada, de primer feu servir la darrera destacada a baix, i de pressa vostre notícia apareixerà a dalt de la llista.