Partit del primer ministre Shinzō Abe aconsegueix victòria en eleccions parlamentàries japoneses

De Viquinotícies
El primer ministre japonès Shinzō Abe.

15 de desembre del 2014, Japó
El conservador Partit Liberal Democràtic (PLD) del primer ministre japonès Shinzō Abe s'ha convertit en el guanyador de les eleccions anticipades celebrades ahir diumenge.

El PLD ha obtingut 253 dels 475 escons que componen la cambra baixa de la Dieta del Japó, millorant els seus resultats de les eleccions de 2012. El seu aliat, el partit budista Nou Komeito obtindria entre 31 i 36 escons, el que iguala els resultats a l'anterior jornada electoral. Amb aquests resultats, la coalició oficialista podrà governar amb comoditat la majoria absoluta (de 266 diputats).

En canvi, l'opositor Partit Democràtic obtindria entre 61 i 87 escons, el que milloraria el seu resultat desastrós del 2012, quan va perdre el poder. De la mateixa manera el Partit Comunista podria augmentar fins a 24 escons, triplicant la seva força política.

La victòria en les eleccions anticipades suposa un segell d'aprovació per a l'execució de les mesures econòmiques (anomenades "Abenomics"), que rescatarien a la colpejada economia que està patint una deflació amb estímuls fiscals, flexibilització monetària i una quantiosa inversió pública. De la mateixa manera, la victòria d'Abe suposa un suport a les mesures de caràcter nacionalista, vistes amb recel per Corea i la Xina.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail