La princesa Mako es casa després que el compromís gairebé es cancel·la a causa d'un deute amb la mare del nuvi

De Viquinotícies
La llavors "Princesa" Mako en 2015 / Wikimedia Commons

26 d'octubre del 2021, Japó
Finalment, després de quatre anys de compromís, es va anunciar el setembre de 2017 i es va posposar mesos després que la premsa descobrís i informés que la mare del nuvi devia diners al seu segon marit, la princesa Mako de Japó avui es va casar amb el plebeu Kei Komuro. A causa de la polèmica, no hi va haver cerimònia tradicional i el matrimoni només es va inscriure al Registre Civil. El seu pare, el príncep Fumihito, va revelar ahir a la premsa que a causa del gran rebuig públic al nuvi, no es farien les tradicionals cerimònies.

Aquesta tarda (hora local), també com es va anunciar ahir, la parella va assistir a una Conferència de Premsa, durant la qual cadascú es va limitar a llegir un comunicat i respondre preguntes prèviament enviades per escrit i seleccionades per la Casa Imperial.

La Casa Imperial va prendre la decisió de limitar les preguntes durant la Conferència perquè Mako va revelar que pateix de Trastorn d'estrès posttraumàtic. Segons Kyodo News, se sent ansiosa només de pensar a parlar amb periodistes i fotògrafs.

Des que es va revelar el tema del deute de la mare del nuvi, la premsa nacional - i fins i tot internacional - va difondre centenars d'articles sobre el tema, cosa que va portar el nuvi fins i tot a traslladar-se als Estats Units, on va estudiar Dret a la Universitat de Fordham de Nova York.

Segons la llei de la Casa Imperial, en casar-se amb un plebeu, Mako va perdre els seus drets del seu estatus real. Així que a partir d'ara ja no és una princesa i ja no participarà en cap activitat oficial relacionada amb la monarquia japonesa, només se'n dirà Mako Komuro o Lady Komuro. També va deixar de rebre una compensació econòmica per deixar la Casa Imperial, valorada en uns 1,3 milions de dòlars, i la parella es traslladarà a Nova York, on treballa Kei, en poques setmanes.

Kei va tornar al Japó fa poc més d'un mes, després que van sorgir rumors després del seu matrimoni, Mako i ell es mudarien permanentment als Estats Units. Això va fer que la premsa els comparés amb Harry i Meghan (vegeu l'article Megxit a la Viquipèdia), els qui van deixar el Regne Unit per viure a Califòrnia a causa de la persecució de la premsa britànica.


Fonts[modifica]

CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Japão: Princesa Mako se casa após noivado quase ser cancelado devido à uma dívida da mãe do noivo» (portuguès) en la d'octubre de 2021 seva versió del 502473.

avant Notícies d'ahir

Notícies de febrer

Escriviu un article