Vés al contingut

ONU: Julian Assange està detingut arbitràriament

De Viquinotícies
Julian Assange l'any 2014.
Cancillería del Ecuador / Wikimedia Commons
Ambaixada de l'Equador a Londres, on Assange roman aïllat.
nick.hider / Wikimedia Commons

5 de febrer del 2016, ONU
El Grup de Treball sobre Detenció Arbitrària de l'Organització de les Nacions Unides va determinar que Julian Assange està detingut de manera arbitrària a l'ambaixada de l'Equador al Regne Unit. Assange roman en aquesta seu diplomàtica des del 2012, a causa del requeriment per part de la justícia de Suècia per un cas de presumpte abús sexual per part de l'activista.

El fundador de Wikileaks va declarar que si el grup de treball de l'ONU validava la seva detenció, de forma immediata el mateix sortiria de l'ambaixada equatoriana per lliurar-se. Però la decisió del grup va determinar que la detenció en efecte és arbitrària i vulnera els drets fonamentals d'Assange. El mateix hauria demandat al grup de l'ONU intervenir en dir que la demanda sueca és una represàlia per la seva tasca com a activista.

Mentre, el govern del Regne Unit va declarar simplement que independentment de la decisió de l'ONU, si Assange col·loca un peu fora de l'ambaixada serà immediatament detingut. Segons el Regne Unit la resolució no és legalment vinculant, tot i que Christophe Peschoux, de l'oficina de l'Alt Comissionat dels Drets Humans de les Nacions Unides, si ho és.

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article