Nous atemptats a l'Índia deixen tres morts i trenta ferits

De Viquinotícies

1 de gener del 2009, Guwahati, Índia

Almenys tres persones van morir avui i 30 més van resultar ferides a causa de l'explosió de tres artefactes en diferents punts de Guwahati, la principal ciutat de l'estat indi nord-oriental d'Assam, va informar una font oficial.

Segons la font, citada per l'agència de notícies PTI, un esclat va tenir lloc en un mercat de la zona de Bhootnath, i els altres dos en una carretera i en un contenidor d'escombraries de la zona de Birubari. El subinspector general de la Policia regional, G.P. Singh, va confirmar que tres explosions s'havien registrat en el transcurs de la tarda en diferents punts de la ciutat.

Una font policial, citada per l'agència IANS, va elevar a cinc la xifra de víctimes mortals i va agregar que diversos ferits es troben en estat crític. El primer artefacte va esclatar a les 13.30 hora local (08.00 GMT) i els altres dos gairebé quatre hores més tard amb un interval de 40 minuts, van informar mitjans locals.

Les explosions han causat abundants danys materials a les zones afectades, segons les imatges difoses pel canal NDTV.

L'atac té lloc poc abans de l'arribada a la ciutat del ministre indi de l'Interior, PÀG. Chidambaram, que ahir va anunciar l'entrada en vigor de noves mesures per combatre el terrorisme a l'Índia, entre elles la creació d'una oficina d'investigació central que doni cobertura a tot el país.

El passat 30 d'octubre, 67 persones van morir i més de 360 van resultar ferides en una cadena d'explosions registrades a diverses ciutats de l'estat d'Assam, que també va sacsejar la ciutat de Guwahati.

De moment es desconeix l'autoria dels atemptats, però tant a la regió d'Assam com en altres estats del nord-est de l'Índia operen una vintena de grups armats separatistes, entre ells el Front Unit d'Alliberament d'Assam (ULFA) que ha perpetrat en altres ocasions atacs amb explosions en cadena.

El d'avui és el primer atemptat registrat a l'Índia després que un comando terrorista assaltés el passat mes de novembre la ciutat portuària de Bombay i va acabar amb la vida de 179 persones. El Govern de l'Índia acusa dels atacs de Bombay al grup Lashkar-i-Toiba (LeT), una organització amb base al Pakistan que lluita per l'annexió de Caixmir a aquest país.

Fonts[modifica]