Vés al contingut

El cicló Hudhud deixa almenys sis morts a l'Índia

De Viquinotícies

13 d'octubre del 2014, Índia

El pas del cicló Hudhud per la costa est de l'Índia va causar la mort d'almenys sis persones, malgrat els esforços d'evacuació. La tempesta va fer caure arbres, pals d'electricitat i va danyar diversos edificis. En arribar a la costa, l'àrea havia estat pràcticament desocupada, després que més de 200 000 persones foren evacuades.

La ciutat de Visakhapatnam va ser la més afectada pel cicló, que va desencadenar la seva "enorme força destructiva" acumulada després de formar-se a les càlides aigües del golf de Bengala. Jitendra Singh, ministre de Ciència i Tecnologia de l'Índia, va qualificar de "molt sever" al cicló. Amb els seus vents de més de 205 quilòmetres per hora, la tempesta va aconseguir la categoria 3.

Tot i que la majoria de les persones va prestar atenció a les advertències de les autoritats, diverses persones van morir per la caiguda d'arbres i maçoneria. Almenys 100 000 habitants de quatre districtes de l'estat d'Andhra Pradesh van ser evacuats a escoles i altres edificis estructuralment forts. Al veí estat d'Orissa, altres 100 000 persones van ser traslladades a llocs segurs.

No podem verificar la situació. El 70 per cent de les comunicacions han col·lapsat totalment [...] aquesta és la pitjor calamitat, va assegurar N. Chandrababu Naidu, cap de govern d'Andhra Pradesh. Li estem demanant a la gent que no surti de casa seva. Estem mobilitzant homes i materials de seguida, ha assenyalat. Per la seva banda, el primer ministre, Narendra Modi, es va comunicar amb Naidu i va prometre tota l'assistència possible en les operacions d'ajuda i rescat.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail