Vés al contingut

Microsoft llença una oferta de 30.000 milions d'euros per comprar Yahoo!

De Viquinotícies
El gegant informàtica Microsoft ha fet una oferta multimilionària per Yahoo!.

1 de febrer del 2008, Nova York, Estats Units

Avui Microsoft ha fet pública una oferta de 44.600 milions de dòlars (29.930 milions d'euros) per comprar el segon cercador d'Internet, Yahoo!.

Steve Ballmer, director execurtiu de Microsoft, ha dit que és un camí per millorar la presència de Microsoft als serveis d'Internet tot i que afirma que "Tenim un gran respecte per Yahoo! i junts podem oferir grans solucions per als consumidors, editors i anunciants mentre ens posicionem millor davant la competència del mercat de serveis en línia".

De moment encara no se sap la resposta de Yahoo! que ha dit que no havien demanat l'oferta però que l'estudiaran. L'oferta ve després que el dimecres Yahoo! comuniqués que despatxaria un 7% del personal. Microsoft ofereix 31 euros per acció, un 62% més del que valien ahir al Nasdaq. Hi ha nombrosos rumors que Microsoft fa mesos que intenta comprar Yahoo!, però davant la negativa dels directius d'aquesta empresa, finalment ha fet una oferta públicament.

Aquesta és una jugada per intentar acabar amb la supremàcia de Google al món d'Internet, que aglutina més d'un 90% de les cerques d'Internet.

Reacció a la borsa[modifica]

Després de l'anunci de l'oferta de compra de Microsoft, el panorama a la borsa ha patit grans canvis. Les accions de Yahoo! han pujat en poques hores un 51,2% mentre les de Google baixaven un 6,8%.


Fonts[modifica]