Vés al contingut

La comarca de la Selva es mobilitza contra la MAT

De Viquinotícies
Manifestació a Barcelona en contra de la MAT

3 d'agost del 2013, Santa Coloma de Farners, La Selva, Països Catalans

El dia 7 d’agost hi haurà una altra trobada amb l'objectiu de definir un calendari i emprendre el màxim d’accions jurídic-administratives i polític.

Santa Coloma de Farners va acollir aquesta setmana una reunió informativa sobre la construcció del ramal de la línia de 400Kv Riudarenes – Santa Coloma que connecta amb la línia Sentmenat–Baixàs.

A la reunió va participar en Pascual Aguilar, membre de la Plataforma No a la MAT de les comarques nord-orientals, que va fer un repàs històric d’aquest projecte i va informar del contingut de la darrera assemblea de la plataforma.

Un dels punts que es va tractar va ser la pèrdua de credibilitat del govern central i els de la Generalitat en la justificació d’aquest projecte. Malgrat la línia de 400 KV no està acabada, el TGV està funcionat perfectament, no hi ha apagades a la Costa Brava i hi situació de recessió en el consum d'electricitat a comarques gironines. Fet que confirma l’engany a la població en favor dels interessos del lobby energètic i la supeditació del govern a aquest.

La iniciativa va servir per prendre la decisió de constituir-se com a node de la Plataforma No a la MAT i, a través de comissions i en mode assembleari, reactivar una campanya informativa i de mobilitzacions per tal de canalitzar el sentiment d’indignació i oposició de les persones del territori. El dia 7 d’agost a les 20 h tindrà lloc la propera trobada. Al mateix temps els grups polítics assistents van coincidir en marcar un calendari i emprendre el màxim d’accions jurídic-administratives i polític.

Entre els assistents es va poder veure persones vinculades al projecte des de les primeres mobilitzacions l’any 1998 i també les del 2006, amb experiència i entre els quals es van copsar afirmacions com: “No estem en contra ningú, estem a favor de nosaltres i el nostre territori”, “No volem la mat ni aquí, ni enlloc!” “No ho posarem fàcil a REE, sabem on els fa més mal”, “Ens han enganyat amb els motius i ara la justificació no s’aguanta per enlloc.”

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

Enllaços externs

[modifica]