Vés al contingut

La Viquipèdia en català arriba als 200.000 articles

De Viquinotícies

21 de setembre del 2009

Evolució de la Viquipèdia fins als 200.000 articles

El dia 21 de setembre del 2009, exactament a les 13:32 hores, la Viquipèdia en català va assolir la fita dels 200.000 amb la creació de l'article Carnaval de Solsona mitjançant la col·laboració d'usuaris desinteressats per promoure el coneixement lliure, com passa a Viquinotícies (els dos formen part de la Fundació Wikimedia). Actualment ocupa la quinzena posició en volum d'articles i fou la segona versió en desenvolupar articles darrera l'anglesa.

La Viquipèdia també destaca en la seva qualitat i es fa escoltar

[modifica]

Coincidint amb el fet d'aquests 200.000 articles, la Viquipèdia manifestava també la seva satisfacció envers la qualitat del seus articles: és la segona versió de la Wikipedia amb una qualitat més alta, darrere l'anglesa, a partir de l'estudi de 1.000 articles bàsics.

A tot això, s'hi ha d'afegir la creació de l'asssociació Amical Viquipèdia, que té l'objectiu de difondre la Viquipèdia i els seus projectes germans, i ha promogut la Tercera trobada i primer congrés viquipedista català a Figueres el dia 3 d'octubre, on es parlà de tots els temes referents a aquesta i estratègies de futur per a millorar-la.

Enllaços externs

[modifica]

Vegeu també

[modifica]

Fonts

[modifica]
Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.