Vés al contingut

L'OMS declara a Nigèria lliure d'Ebola

De Viquinotícies
Dibuixos de les diferents estructures que la proteïna de matriu del virus Ebola (VP40) adopta als seus tres papers funcionals diferents: hexàmers virió, la transcripció de regulació d'octamer, i el dímer de transport. Cercles pàl·lids representen dominis massa flexibles per a ser observats a l'estructura experimental. Dibuixat per David Goodsell, d'arxius PDB 4ldd, 1h2c i 4ldb.

21 d'octubre del 2014, Nigèria
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar a Nigèria lliure d'Ebola, després de 42 dies, dos períodes d'incubació, no es detectés cap cas nou de contagi al seu territori.

Divendres passat, l'organització va declarar igualment lliure d'Ebola al Senegal i va felicitar a les seves autoritats per la seva diligència a l'hora de posar fi a la transmissió del virus. La resposta del Senegal és un bon exemple del que cal fer quan ens enfrontem amb un cas importat d'Ebola, ha assenyalat.

L'epidèmia a Nigèria ha estat derrotada. És un èxit espectacular que mostra al món que l'Ebola pot ser contingut, va assegurar Rui Gamma Vaz, representant de l'OMS a Abuja.

Mentre que John Vertefeuille, dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), va declarar que Nigèria ha actuat ràpida i precoçment i a gran escala.

L'epidèmia d'Ebola a Nigèria va deixar 20 casos, dels quals vuit van perdre la vida. El país va vigilar els 900 casos de risc i va introduir controls a ports i aeroports. Així mateix, Arik Air, la principal aerolínia nacional, va suspendre els seus vols a Libèria i Sierra Leone. El seu últim cas va ser reportat el 5 de setembre.

El brot va iniciar quan Patrick Sawyer va ser diagnosticat amb Ebola al juliol passat. Després d'això, Nigèria va declarar emergència de salut pública.

Notícies relacionades

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

Fonts

[modifica]