Vés al contingut

Boko Haram segresta 185 dones i nens a Nigèria

De Viquinotícies


19 de desembre del 2014, Nigèria
Almenys 185 dones i nens van ser segrestats aquest diumenge al llogaret de Gumsuri a mans d'insurgents del grup islamista Boko Haram, van informar autoritats locals. Així mateix, 32 persones van perdre la vida durant la batuda que el grup va dur a terme al poble situat al nord-oest de Nigèria.

El llogaret de Gumsuri, al nord de Chibok, va ser atacada aquest diumenge per homes armats, que van agrupar a "les dones i els nens, i se'ls van endur en camions després de cremar la major part del poble amb bombes de gasolina", va destacar un funcionari local. D'acord a les autoritats, els segrestats van ser traslladats al bosc de Sambisa, un dels bastions de Boko Haram.

La notícia de l'atac va trigar quatre dies en informar a causa que, en atacs anteriors, les torres de telecomunicacions de la regió van ser desactivades. Els funcionaris es van assabentar de l'atac després de la fugida dels habitants del llogaret a Maiduguri, capital de l'estat de Borno.

Una resident del llogaret va assenyalar que els insurgents van atacar al poble amb metralladores pesades van i abocar gasolina a les cases abans de incendiar. "Vam perdre tot en l'atac. Em vaig escapar amb res, excepte la roba que tinc", va destacar.

A l'abril d'aquest any, Boko Haram va segrestar més de 200 joves d'una escola de Chibok. La campanya de cinc anys per un estat islàmic de Boko Haram s'ha convertit en una forta amenaça per a la major economia africana i ha deixat milers de morts, va destacar La Nación.

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail