Vés al contingut

L'Estat Islàmic decapita Kenji Goto, periodista japonès

De Viquinotícies

2 de febrer del 2015
Kenji Goto, el periodista japonès retingut per militants de l'Estat Islàmic va ser decapitat. Així es mostra en un vídeo publicat per l'organització terrorista hores enrere. L'Estat Islàmic exigia del Japó una suma de 200 milions de dòlars per no no assassinar-lo a ell i a un altre japonès, però el govern es va negar a pagar.

Aquest mateix dia el Japó havia dit que les negociacions amb l'Estat Islàmic estaven en un punt mort. La condemna pel brutal assassinat no es va fer esperar.

“Vostès, com els seus estúpids aliats de la coalició satànica, no han entès encara que som un califat islàmic, amb autoritat i poder per la gràcia de Déu, un exèrcit sencer assedegat de la seva sang. A causa de la seva insensata decisió de prendre part en una guerra impossible de guanyar, aquest ganivet no solament degollarà a Kenji, sinó que continuarà causant matances allà on es trobi gent seva. Que comenci el malson per Japó.” -Botxí de l'Estat Islàmic

Goto, de 47 anys, era un reconegut periodista freelance i cineasta que va arribar a Síria a l'octubre per alliberar el seu compatriota Haruna Yukawa, assassinat el 25 de gener.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail