Illes Balears: el govern balear no té compte de l'avís del Parlament europeu

De Viquinotícies


19 de juliol del 2012, Illes Balears
El Parlament de les Illes ja ha aprovat el projecte de modificació de la llei de la funció pública (pdf). Així, queda modificada la Llei de Normalització Lingüística i s'elimina el dret dels mallorquins a adreçar-se en català a l'administració pública. En un ple extraordinari, tots els diputats del Partit Popular hi han votat a favor i tots els de l'oposició, en contra. El diputat no adscrit Antoni Pastor, ex-diputat del PP i batlle de Manacor, també hi ha votat en contra. L'oposició creu que aquesta modificació significa una rebaixa de la llengua catalana. Mentre es duïa a terme el debat, fora el parlament, s'hi han concentrat entitats, organitzacions i ciutadans per demanar que no tirés endavant la modificació.

Protestes a la porta del Parlament

Tots ells també protestaven perquè s'aturin els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá. Durant la protesta hi ha hagut moments de tensió amb els antiavalots, que han empès els manifestants i no els han deixat apropar a l'entrada del parlament.

Una de les entitats que hi s'ha concentrat és l'Obra Cultural Balear, que ha convocat la ciutadania a manifestar-se coincidint amb l'entrada dels diputats al Parlament; i a migdia, a l'hora prevista de finalització de la votació. L'OCB demanava a tothom que hi assisteixi amb siurells o amb un instrument que soni, per donar a conèixer la seva disconformitat amb aquesta retallada de drets lingüístics.

L'OCB ja havia apuntat que passés el que passés 'la lluita a favor de la llengua no acaba aquí i que la llei serà recorreguda als tribunals de justícia, que s'hauran de pronunciar'. A més, 'la seva aplicació futura dependrà de l'actuació dels ciutadans, que decidiran amb el seu vot la continuïtat de les polítiques regressives en matèria de llengua que està impulsant el PP', afegeix l'entitat.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail