Vés al contingut

Illes Balears: Bauzá destitueix de manera fulminant tres directors d'institut

De Viquinotícies


1 d'agost del 2013, Espanya
La Conselleria d'Educació de les Illes Balears va comunicar ahir que suspenia de sou i funcions els directors de tres instituts de Maó que es negaven a aplicar el nou decret de llengües, un decret que discrimina el català i en rebaixa l'ús significativament. La conselleria va emetre una nota en què assegurava que lamentava trobar-se obligada a “incoar un expedient disciplinari als directors de tres centres per desobediència oberta a les ordres o instruccions d'un superior”. I remarcava que els directors tenien l'obligació de complir i de fer complir la normativa vigent. Els destituïts són els directors de l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés.

Tot fa pensar que aquests tres centres no seran pas els únics de rebre sancions d'aquesta mena, car n'hi ha desenes que s'han negat a aplicar el nou decret i que han aprovat projectes educatius alternatius que mantenen el català com a llengua vehicular.

Els sindicats d'ensenyament de les Illes presentaran avui una protesta a la Conselleria d'Educació i faran un acte de suport als directors expedientats.

Renúncia del director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca

Paral·lelament, aquesta setmana el director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, Pere Morell, ha presentat la renúncia perquè diu que no pot modificar un projecte lingüístic aprovat per les dues terceres parts del consell escolar del seu centre, tal com li reclamava la inspecció educativa.

En una carta de renúncia enviada a la Conselleria d'Educació, Morell diu: “Se'ns indica que el nostre projecte, aprovat per dues terceres parts dels membres del consell escolar de l'IES Berenguer d'Anoia, no s'adequa a les instruccions del secretari autonòmic. En cap moment indica que no s'adeqüi al decret i dóna cinc dies per presentar un nou projecte. Per aquest motiu, i no per cap altre, no puc presentar un projecte que modifica l'anterior aprovat i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre. Present la meva renúncia, amb el suport de tot l'equip directiu, a dirigir l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca.”


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail


Enllaçoc externs

[modifica]