Vés al contingut

Gibraltar: Londres crida a consultes l'ambaixador espanyol per una nova “agressió” a Gibraltar

De Viquinotícies


19 de novembre del 2013, Regne Unit
Un vaixell d'investigació oceanogràfica espanyol ha entrat en aigües gibraltarenques i ha mobilitzat fins a set embarcacions de seguretat britàniques

La incursió a l'espai marítim gibraltarenc pel vaixell d'investigació oceanogràfica 'Ramon Margalef” ha obert un nou conflicte entre el govern espanyol i el britànic, que ha cridat a consultes l'ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo. El cas és que el vaixell investigador va entrar ahir en aigües gibraltarenques per a fer unes prospeccions del fons marítim. Quan va ser detectat, les autoritats marítimes britàniques hi van enviar un vaixell de la Royal Navy – la marina britànica – per a fer retirar l'embarcació espanyola i aquesta no va fer cas dels avisos britànics.

Aleshores, les autoritats britàniques van enviar una altra embarcació de la policia gibraltarenca i una altra de la policia de defensa de Gibraltar. Davant de la presència de tres naus britàniques, el vaixell “Ramon Margalef” va avisar la guàrdia civil, que va enviar tres embarcacions. I a continuació, els britànics van enviar quatre vaixells més.

En tot moment, el vaixell investigador ha continuat treballant a la zona sense fer cap cas de les ordres de les autoritats britàniques, també aquest matí.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail