França: dos nous aparells d'IRM a Catalunya Nord

De Viquinotícies


20 de desembre del 2012, França
Feia 6 anys que esperaven l'autorització per aquests dos nous aparells. Havien estat demanats pels radiòlegs de la “Réseau Santé Pyrénées-Méditerranée”,

L'autorització de l'ARS[1] preveu que siguin utilitzats, preferentment, en malats de càncer. S'instal·laran durant l'any 2013 al Centre catalan d'oncologie, i a Medipole, i aquest darrer serà destinat al diagnostic de lesions ostéo-articulars.

A Catalunya Nord, hi ha instal·lats quatre aparells d'IRM: 2 a l'hospital de Perpinyà, 1 a la clínica Saint-Pierre de Perpinyà, i 1 a la clínica Médipôle Saint-Roch de Cabestany.

La instal·lació dels nous aparells farà que es redueixi a 10 dies, el temps d'espera per realitzar una ressonància magnètica. Segons Pierre Maquin. un dels metges que formen part de la “Réseau Santé Pyrénées-Méditerranée”, aquesta arribada “romp una mica més les barreres entre els sector sanitari públic i privat, ja que es tracta d'una cooperació amb l'hospital de Perpinyà; el director d'aquest, ha sostingut la nostra demanda. Pel biaix d'aquesta cooperació, participarem en les guàrdies de radiologia de l'hospital, i també permetrà millorar el diagnostic d'altres patologies com ara, les cardíaques”.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail