Vés al contingut

Estats Units: tres estats voten a favor de la legalització del matrimoni homosexual i dos estats a favor de la marihuana

De Viquinotícies


7 de novembre del 2012, Estats Units
Aquest dimarts, a més de les eleccions presidencials, en la gran majoria d'estats dels Estats Units hi ha hagut referèndums sobre afers de cada estat, incloent per exemple impostos. També hi ha hagut referèndums en quatre estats sobre la legalització del matrimoni homosexual i en tres estat sobre la legalització de la marihuana.

Mapa del món amb les lleis en cada jurisdicció sobre l'homosexualitat. Per més informació, vegeu l'article a la Viquipèdia sobre el matrimoni homosexual

Els tres estats en què hi ha hagut referèndums sobre la legalització de la marihuana van ser Colorado, Oregon i Washington. A Colorado un 53,25% hi votaren a favor, legalitzant-la. A Oregon la majoria hi votaren en contra, deixant-la il·legal. A Washington la majoria votaren a favor de la legalització de la marihuana, així juntament amb Colorado legalitzant-la.

En quatre estats hi van haver referèndums sobre el matrimoni homosexual. Aquests estats van ser Maine, Maryland, Minnesota i de nou Washington. A Minnesota el referèndum fou sobre si s'hauria d'il·legalitzar el matrimoni homosexual a la constitució de Minnesota. Per altra banda, a Maine, Maryland i Washington els referèndums eren sobre la legalització del matrimoni homosexual. A Minnesota un 53,54% estaven oposats a il·legalitzar constitucionalment el matrimoni homosexual. A Maine un 50,94% estaven a favor de la legalització del matrimoni homosexual, així legalitzant-lo. A Maryland un 50,9% van votar a favor de la legalització del matrimoni homosexual, legalitzant-lo. Finalment, a Washington un 51,16% van votar en favor de la legalització, així legalitzant-lo també. Aquests tres estats van esdevenir els tres primers estats en què el vot popular dels ciutadans decidí legalitzar el matrimoni homosexual, ja que en els altres estats on el matrimoni homosexual va ser legalitzat ho van legalitzar les legislatures estatals i no els ciutadans directament.

Articles relacionats[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail