Vés al contingut

Estats Units: guanya Mitt Romney en les primàries republicanes de Maine

De Viquinotícies

12 de febrer del 2012, Maine, Estats Units

Mitt Romney fent campanya a Arizona el desembre de 2011

Mitt Romney surt victoriós en les primàries del Partit Republicà a l'estat de Maine. Amb aquesta victòria l'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney s'apropa encara més a ser el candidat del partit en les eleccions presidencials dels Estats Units de 2012 contra el candidat del Partit Demòcrata Barack Obama.

Resultats electorals per comtat
Taronja: Mitt Romney
Daurat: Ron Paul
Verd: Rick Santorum

Maine és el quart estat en què guanya Romney, després de Nevada, Florida i Nou Hampshire. Ha guanyat estretament amb un marge de tan sols 194 vots respecte del segon candidat, Ron Paul.

Amb quasi el 84% del vot comptat, Mitt Romney obtingué el 39,2% del vot. Paul, el qual fou una extensa campanya a Maine, quedà segon amb el 35,7% del vot. Els altres candidats, Santorum i Gingrich, obtingueren el 17,7% i el 6,2% del vot, respectivament. Les properes primàries del Partit Republicà seran a Arizona i Michigan el 28 de febrer.

Fa uns dies, el 7 de febrer, l'exsenador de Pennsilvània Rick Santorum va guanyar en les primàries de tres estats: Colorado, Minnesota i Missouri. Els mitjans de comunicació nord-americans veieren això com a ridícul per al candidat Mitt Romney, que va guanyant amb un marge ample en les primàries del partit nacionalment. Conseqüentment, en les primàries de Maine era previst que guanyés Romney encara que en inicialment estigués guanyant Ron Paul.

Tot i que perdé Paul per tant petit marge en l'estat, el candidat digué: «no marxarem». Això ho digué referint-se a que la campanya de Ron Paul no serà parada encara que aquest candidat vagi en quart lloc del total de quatre candidats a la candidatura del partit per a les eleccions presidencials.

Només 5.588 persones votaren; aquest nombre constitueix un 2% dels votants registrats amb el Partit Republicà en tot l'estat de Maine. Les primàries de Maine, però, no tenen cap efecte en els delegats que aquest estat ha d'escollir per a cada candidat republicà per a la Convenció Nacional Republicana de 2012. En el seu lloc, l'estat escollirà a qui dóna els delegats el maig.

Articles relacionats

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail