Vés al contingut

Estats Units: en les primàries del Partit Republicà a Colorado i Minnesota surt victoriós Rick Santorum

De Viquinotícies

8 de febrer del 2012, Estats Units

Rick Santorum fent campanya a Iowa el gener de 2012
Resultats electorals per comtat a Colorado
Resultats electorals per comtat a Minnesota
Resultats electorals per comtat a Missouri (enquesta)
Verd: Rick Santorum
Daurat: Ron Paul
Taronja: Mitt Romney
Porpra: Newt Gingrich
Negre: empat entre Santorum i Romney

Rick Santorum radicalment canvia el rumb de les primàries del Partit Republicà per a decidir el candidat del partit per a les eleccions presidencials dels Estats Units de 2012 contra Barack Obama, del Partit Demòcrata. Rick Santorum guanyà ahir en dos estats —Colorado i Minnesota—, a més de guanyar en una enquesta massiva a Missouri.

Les victòries en els estats de Colorado i Minnesota són la segona i tercera victòries de Rick Santorum, un exsenador de Pennsilvània. L'exsenador prèviament havia guanyat en les primàries d'Iowa.

Amb el 100% del vot comptat, Rick Santorum guanyà en les primàries de Missouri per un 55,2%, en les de Minnesota per un 44,9% i en les de Colorado per un 40,3%. Els candidats a la presidència republicans que quedaren segons foren Mitt Romney per un 34,9% a Colorado, Ron Paul per un 27,1% a Minnesota i Mitt Romney per un 25,3% a Missouri. Les següents primàries electorals del Partit Republicà seran a Maine entre el 4-11 de febrer, a Arizona el 28 de febrer i a Michigan el 28 de febrer també.

El fet que Rick Santorum estava en les primàries republicanes fa tan sols uns dies semblava que fos oblidat, però amb aquestes tres victòries s'ha qüestionat si Mitt Romney era realment un polític conservador i sobre les seves habilitats persuasives polítiques. Per a Santorum això li donà esperança per a la seva campanya presidencial el qual significarà un augment en les donacions i suport de candidats republicans més conservadors. Els mitjans de comunicació nord-americans li donen de nou la imatge de que és el candidat que més competició li dóna a Mitt Romney, però Santorum digué en la seva seu a St. Charles (Missouri) que ell tenia planejat ésser molt més que tan sols el segon després de Romney.

«No estic aquí per a reclamar que sóc l'alternativa conservadora a Mitt Romney», digué el senyor Santorum després de donar gràcies a Déu per la seva victòria a Colorado, Minnesota i Missouri i per haver curat la seva filla Bella, que estava malalta. «Estic aquí per a ser l'alternativa conservadora a Barack Obama.» Després Rick Santorum digué que pel que fa l'assistència sanitària i l'ecologisme, Romney es situava en les mateixes posicions polítiques que Barack Obama i que Romney era un conservador imperfecte.

Newt Gingrich, fent campanya a Ohio on les primàries seran el 6 de març, digué sobre els resultats de les tres primàries: «crec que la gran notícia aquí aquesta nit és que serà difícil per als mitjans de comunicació elitistes i conservadors dir que l'exgovernador Romney inevitablement serà el candidat a la presidència per a les eleccions dels Estats Units del Partit Republicà després dels resultats d'aquesta nit». L'expresident de la Cambra de Representants Gingrich, hi afegí: «després d'aquesta nit, veureu que aquesta carrera política és oberta a una multitud de diferents resultats».

Articles relacionats[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail