Vés al contingut

Estats Units: Mitt Romney obté la victòria en les primàries de Nevada

De Viquinotícies

5 de febrer del 2012, Nevada, Estats Units

Mitt Romney fent campanya a Florida el setembre de 2011

Mitt Romney obté la victòria en el que és ara el tercer estat que guanya l'exgovernador de Massachusetts. En les primàries del Partit Republicà per a decidir el candidat a la presidència en les eleccions presidencials dels Estats Units de 2012 Romney està guanyant significativament en comparació amb altres candidats republicans rivals com Newt Gingrich, Ron Paul o Rick Santorum. L'exgovernador s'emporta almenys 10 delegats per a la Convenció Nacional Republicana de 2012, en el qual es decidirà el candidat del partit per a les eleccions d'enguany.

Resultats electorals per comtat
Taronja: Mitt Romney
Daurat: Ron Paul
Porpra: Newt Gingrich

De nou, la victòria per a Romney fou clara amb un ampli marge —amb gairebé el 50% del vot. Nevada ha estat el cinquè estat en el què s'han dut a terme eleccions primàries, i el tercer —després de les primàries de Florida i Nou Hampshire— en què ha guanyat l'exgovernador de Massachusetts.

Amb poc més del 70% del vot comptat, Romney s'ha endut el 47,6% del vot dels votants registrats republicans de Nevada, mentre que Gingrich s'endugué tan sols el 22,6%, Paul el 18,6% i Santorum l'11,1%. Les pròximes primàries electorals del Partit Republicà seran a Maine entre el 4-11 de febrer i a Colorado i Minnesota el 7 de febrer.

Newt Gingrich, el candidat republicà que actualment va segon en les primàries a nivell nacional, digué al respecte: «no em retiraré; de fet estic feliç amb on la nostra campanya va, i crec que la diferència d'on ens posicionem el governador Mitt Romney i jo s'anirà veient cada cop més en les properes setmanes».

Mitt Romney no comentà res sobre els seus rivals republicans i en el seu lloc comentà sobre el president Barack Obama. «Les posicions equivocades d'aquest president han fet que aquests temps durs duressin encara més del que ho estan fent», digué l'exgovernador. «Amèrica necessita un president que pugui arreglar l'estat de l'economia perquè entén l'economia, i jo l'entenc, i jo l'arreglaré.»

Articles relacionats[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail