Vés al contingut

Estats Units: Romney guanya les primàries republicanes a Florida

De Viquinotícies

1 de febrer del 2012, Florida, Estats Units

Mitt Romney fent campanya a Arizona el desembre

Mitt Romney ha guanyat amb un 46% del vot a les primàries del Partit Republicà per a les eleccions presidencials dels Estats Units de 2012 a Florida. Aquesta ha estat una victòria clara per a Romney. Amb aquestes primàries, el candidat a la presidència Mitt Romney s'endú 50 delegats del partit del total de 1.144 que estaran a la Convenció Nacional Republicana de 2012.

Resultats electorals per comtat
Taronja: Mitt Romney
Porpra: Newt Gingrich

Així l'estat esdevé el segon en ser guanyat per Romney, després de les primàries a Nou Hampshire el gener d'enguany.

Romney obtingué el 46,4% del vot de Florida, mentres que Gingrich obtingué el 31,9%, Santorum el 13,4% i Paul el 7,0%. Les pròximes primàries electorals republicanes seran a Nevada el 4 de febrer.

El guany electoral de l'estat de Florida pot ser degut a que Romney posà en circulació uns 13.000 anuncis televisius mentre que Gingrich en posà tan sols 200. En aquests 13.000 anuncis l'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney criticava a Gingrich i deia que no seria capaç d'ésser president.

De nou Romney recuperà la seva condició de candidat favorit del Partit Republicà que en les eleccions presidencials seria confrontat amb Barack Obama, l'actual president nord-americà. La victòria de l'exgovernador suposa el triomf dels qui defensaven una línia política més pragmàtica en lloc del conservadorisme de candidats com Gingrich o Santorum. El finançament que usà a Florida suposa més de deu vegades el que usà Gingrich. Romney posseeix la campanya millor organitzada i finançada dels quatre republicans candidats.

Articles relacionats

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail