Vés al contingut

Estats Units: Mitt Romney és el victoriós en les primàries del Partit Republicà a Arizona i Michigan

De Viquinotícies

29 de febrer del 2012, Estats Units

Mitt Romney, exgovernador de Massachusetts

Mitt Romney ha guanyat en les primàries del Partit Republicà a Arizona i Michigan. Amb aquestes victòries, l'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney ha guanyat una cinquantena de delegats per a la Convenció Nacional Republicana de 2012 en què es decidirà qui serà el candidat del partit per a les eleccions presidencials de 2012.

Resultats electorals per comtat a Arizona
Resultats electorals per comtat a Michigan
Taronja: Mitt Romney
Verd: Rick Santorum

Les victòries per Romney en aquests estats eleva el nombre d'estats guanyats pel candidat a sis. Els altres estats en què ha guanyat han estat, en ordre cronològic: Nou Hampshire, Florida, Nevada i Maine. Ha guanyat per una mitjana del 12,0% en total en els dos estats.

A Arizona Mitt Romney guanyà decisivament, havent estat votat pel 47,3% dels votants. El candidat rebé gairebé 100.000 vots més que el segon candidat, Rick Santorum de Pennsilvània, amb un total d'uns 450.000 vots a l'estat. Santorum rebé el 26,2% del vot, Newt Gingrich el 16,2% i Ron Paul tan sols el 8,5%. A més, Romney guanyà en cadascun dels quinze comtats d'Arizona.

A Michigan, però, la batalla pels vots de l'estat va ser més contestada, amb Santorum aquest cop perdent per un 3,2% dels vots. Romney acabà guanyant en aquest estat —l'estat on nasqué— per un 41,1%; Santorum fou votat pel 37,9%, Paul per l'11,6% i Gingrich pel 6,5%. En el comtat que conté Grand Rapids, la segona ciutat més gran de l'estat després de Detroit, guanyà el candidat Rick Santorum; en la península superior va guanyar decisivament també Santorum.

Les pròximes primàries electorals tindran lloc a l'estat de Washington el 3 de març. Però aquest no tindrà efecte amb la Convenció Nacional Republicana, degut a que els delegats de Washington poden votar per qui vulguin independentment del vot popular dels membres del Partit Republicà de l'estat. Després de Washington, s'observarà el «Súper dimarts» o Super Tuesday en què es veuran primàries en una desena d'estats el dia 6 de març. El mes de març serà crucial per als candidats republicans ja que tindrà un total de 842 delegats votables per a la convenció en disputa.

En vàries enquestes massives a Michigan prèvies a les primàries primer estava guanyant Santorum. Santorum estava guanyant degut a les seves posicions polítiques més conservadores i religioses que les de Romney. Romney però, fou capaç al final de guanyar al seu estat natal degut a Santorum anunciant, entre d'altres opinions, que estava en contra del sexe per diversió, els preservatius i l'educació universitària per a tots.

Quan fou anunciat que Romney guanyà, el candidat digué al respecte: «necessitem més llocs de treball, menys deute públic i un govern més petit»; hi afegí: «això ho hauríem d'estar sentint dia rere dia».

El candidat a més criticà al president Barack Obama per la seva política econòmica i va argumentar que els Estats Units necessiten una recuperació d'aquesta recuperació. «El que sí que no ens podem permetre són quatre anys més amb Barack Obama i amb res a fer.»

Articles relacionats

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail