Espanya: nou cop del govern balear al català

De Viquinotícies


22 de juny del 2012, Espanya
El govern balear continua la seva ofensiva contra el català. Una setmana després d'aprovar el projecte de llei que elimina el requisit de la llengua per accedir a la funció pública, l'executiu vol ara eliminar el decret que estableix que, com a mínim el 50% de les matèries a l'escola s'han d'impartir en català, i vol substituir-lo per un decret de multilingüisme.

Ho ha anunciat el portaveu del govern i conseller d'Educació, Rafael Bosch, que ha dit que ja treballen en l'elaboració d'aquest nou decret de multilingüisme, el qual es posarà en marxa el curs 2013-2014 i que suposa la introducció de l'ensenyament en anglès, de manera que es reduiran les hores lectives en català i en espanyol.

Segons Bosch, el govern balear treballa sobre les sentències elaborades pel Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem espanyol en relació a l'aplicació de les normatives lingüístiques en comunitats autònomes. Bosch també ha dit que l'actual govern no “resucitarà” cap decret de trilingüisme de l'ex-president Jaume Matas, en referència al decret que va aturar l'anterior govern per ser contrari al decret de mínims.

L'anunci del govern, a més, arriba després de l'enviament de cartes a les famílies de les Illes en què insisteix en la possibilitat d'escolaritzar els fills en espanyol. La resposta de la comunitat educativa ha estat contundent: el 87% dels pares han escollit el català com a primera opció de llengua pels seus fills pel pròxim curs escolar a les Illes.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail