Vés al contingut

Els partits comunistes nepalesos s'uniran

De Viquinotícies
Bandera de Nepal
Bandera de Nepal
Altres històries sobre Nepal


Localització de Nepal

Un mapa mostrant la localització de Nepal


Per escriure, editar, començar o visualitzar altres articles sobre Nepal, vegeu el portal de Nepal
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]
Líder del Partit Marxista-Leninista i del Primer Ministre Khadga Prasad Oli

1 de març del 2018, Nepal
Les dues parts més grans del Parlament nepalès van arribar a un acord per unir-se aquest dilluns després de llargues negociacions a la ciutat de Baluwatar.

El Partit Comunista, marxista-leninista i maoista, els primers i tercers partits de la Cambra de Representants de Nepal, respectivament, ja han estat socis de la coalició. Combinats, les dues parts seran deu escons de majoria de dos terços, el que els permetrà modificar la constitució. El seu acord té la forma d'un acord de set punts.

En primer lloc, els líders d'ambdues parts compartiran igualment el terme primordial. En segon lloc, tot i que s'ha arribat a un acord general, es decidirà el detall de la plataforma del partit en una convenció del partit. A més, pretenen cridar al partit del Partit Comunista de Nepal, encara que la viabilitat d'això es va qüestionar perquè ja hi havia una festa sota aquest nom.

Els maoistes no van entrar a la política fins al 2007. Abans d'un acord de pau el 2006 va fer Nepal un estat totalment democràtic, els maoistes van lluitar en una insurrecció armada per enderrocar la monarquia.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article