Vés al contingut

Els britànics van a les urnes per a les eleccions parlamentàries

De Viquinotícies
David Cameron, actual líder dels conservadors.
Ed Miliband en una conferència del seu partit el 2007.

7 de maig del 2015, Regne Unit
Els britànics van a les urnes aquest dijous, 7 de maig, per elegir el 56º Parlament del Regne Unit i els seus 650 diputats. Això és un total de més de 45 milions d'electors que poden acudir a les urnes el dijous. Laboristes i conservadors estan molt a prop en les enquestes, i l'escrutini es veu molt atapeït.

Els col·legis electorals van obrir a les 7 am de dijous al Regne Unit per a la votació "el més estret en dècades". Els conservadors del primer ministre David Cameron i els laboristes d'Ed Miliband, a l'una en les diferents enquestes. Aquesta elecció es perfila com la més incerta en dècades, segons les enquestes. De fet, ambdues parts estan empatades en les enquestes de YouGov, ICM i Survatio, on els assignen cada un respectivament 34%, 35% i 31,4%.

Prop de 50 000 centres de votació es troben en tot el país perquè els 45 milions de votants puguin elegir els 650 membres de la Cambra dels Comuns i nomenar el pròxim primer ministre britànic. Romandran obertes fins a les 22 hores, cuan una primera estimació dels resultats estarà disponible.

Només els ciutadans britànics, els ciutadans de la Commonwealth i els de la República d'Irlanda residents al Regne Unit majors de 18 anys i degudament registrats en el cens electoral poden votar.

Gràfica de sondeig previ a les eleccions generals del Regne Unit de 2015 mostrant la línia de tendència de la mitjana.
BLAU: Conservadors
VERMELL: Laboristes
PÚRPURA: Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP)
GROC: Liberal Demòcrates
VERD: Partit verd

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Eleccions generals del Regne Unit de 2015


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article