Vés al contingut

Els Mossos d'Esquadra desallotgen el Kasal Okupat del Prat

De Viquinotícies

28 d'octubre del 2009, El Prat de Llobregat
El centre social okupat KOP (Kasal Okupat del Prat), també anomenat KOP-Alta Tensió, ha estat desallotjat avui per ordre judicial. El centre estava situat a la Plaça 19 de juliol de 1936 (C/ Dr Soler i Torrents 36-38) a El Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

La seva ocupació es va dur a terme el 25 de gener del 2003 arran d'una manifestació en que els seus okupes van marxar voluntàriament de l'antic cinema Monmari. Des de que s'hi van organitzar activitats diverses com ara concerts, teatre, xerrades i altres de caire cultural, polític i reivindicatiu.

L'ocupació d'aquest local, un edifici propietat de FECSA - Endesa, ha suposat la continuïtat del moviment okupa al Prat de Llobregat on, anteriorment, ja s'havien esdevingut ocupacions per joves a les Cases d'en Puig (per obrir-hi un centre social), d'on van ser expulsats en un procés de desallotjament.

Reivindicacions[modifica]

Els ocupants basen la seua acció en una sèrie de mancances estructurals existents a la ciutat i la necessitat d'espais autogestionats on realitzar activitats fora d'interessos partidistes i econòmics. Per a ells, a més, l'ocupació del casal suposa un mitjà de portar a terme els seus ideals, que contemplen, entre altres, la lluita contra l'especulació immobiliària i la denúncia del sistema capitalista i les injustícies que aquest genera en tots els àmbits.

En alguna ocasió han estat multats per manifestació il·legal, i el 23 d'abril del 2009 el jutjat número 5 del Prat de Llobregat va iniciar el procés de desallotjament del casal degut a una denúncia de la companyia elèctrica. Avui, finalment, els Mossos d'Esquadra han desallotjat l'immoble.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail