Vés al contingut

El nombre de morts al terratrèmol japonès supera els deu mil

De Viquinotícies
Una vista aèria dels danys del tsunami en una zona situada al nord de Sendai, Japó, preses des d'un helicòpter de la Marina dels EUA Marina.

31 de març del 2011, Japó
El nombre de morts a causa del terratrèmol de Sendai ha augmentat ara a més de deu mil. En el Japó, l'Agència Nacional de Policia (Japó) ha afirmat que es coneix ara que 10.019 persones han mort com a conseqüència del desastre.

L'Agència també va informar que 2.775 havien resultat ferides i la ubicació de 17.541 persones es desconeixia. Mentrestant, 1.900 llocs d'evacuació es pensa que seran ocupats per aproximadament un quart de milió de persones.

Quan l'esdeveniment va passar fa dues setmanes, 18.000 milers de cases van ser destruïdes i 130.000 van patir danys pel terratrèmol i el tsunami posterior. Malgrat això, dotze dels quinze ports del nord-est del Japó han reprès el funcionament, mentre que la majoria de les terminals petrolieres del país s'han mantingut obertes, d'acord amb l'Inchcape Shipping Services.

Entre les seqüeles del terratrèmol, el reactor nº3 de la Central d'Energia Nuclear Fukushima I se sospita que ha estat danyat i pot ser alliberant de radiació. El govern japonès ha informat que hi ha una investigació en curs per intentar descobrir la causa de la fugida de radiació a la planta d'energia. Les autoritats xineses han informat que s'han trobat dos turistes japonesos amb nivells de radiació en la seva roba i equipatge "que superen de debò els límits". En Tòquio, la quantitat de radiació en el subministrament d'aigua ha disminuït, però, segueix sent alta en diverses parts del nord.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail