El col·legi cardenalici elegeix Jorge Mario Bergoglio com a nou papa

De Viquinotícies
Jorge Mario Bergoglio.


13 de març del 2013, Ciutat del Vaticà
A les 7 de la tarda, el fum blanc és sortit de la xemeneia de la Capella Sixtina. A migdia, no havien estat concloents les dues voltes del matí i s'ha escapat la fum negre.

Després de l'anunci de l'elecció d'un nou Pontífex sobirà, la població ha vingut corrents cap a la plaça de Sant Pere a Roma. A les 20:15, el protodiaca Jean-Louis Tauran ha anunciat l'elecció d'un papa sud-americà, l'argentí Jorge Mario Bergoglio, arquebisbe de Buenos Aires, que ha pres el nom de Francesc. Per primera vegada s'ha elegit un papa jesuïta, i també un papa americà. Es tracta del primer papa no europeu des de l'any 741. Estava considerat com el cardenal dels pobres a Argentina, i molts observadors consideren que serà també el papa dels pobres. Per primera vegada, ha demandat als milers de feligresos pregar per ell abans que pronunciés la benedicció Urbi et Orbi. Ha escollit el nom Francesc en honor de Sant Francesc d'Assís.

El nou pontífex és considerat com a un asceta, se llevant cada dia a dos quarts de cinc del matí. Va oposar-se unes quantes vegades a la presidenta argentina Cristina Fernández pel que fa a l'avortament, l'eutanàsia o el cansament homosexual.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail