Vés al contingut

Bisbes al Vaticà reafirmen el 'no' al matrimoni homosexual

De Viquinotícies


10 d'octubre del 2014, Vaticà

Els bisbes reunits a l'Assemblea Extraordinària del Sínode dels Bisbes al Vaticà reafirmen un cop més el seu rotund 'no' al matrimoni entre persones del mateix sexe: reiterant l'impossibilitat de reconèixer el matrimoni entre persones del mateix sexe, els pares sinodals subratllen la necessitat d'un enfocament respectuós i que no discrimini als homosexuals - Oficina de premsa del Vaticà. L'Assemblea Extraordinària tracta temes de la família.

D'altra banda, els bisbes van analitzar el tema dels divorciats i els tornats a casar i la seva possibilitat de poder accedir al sagrament de l'Eucaristia: la indissolubilitat del matrimoni, sense compromisos, basada en el fet que el vincle sacramental és una realitat objectiva. Per a això, han recomanat també catequesi prematrimonials "adequades" i acompanyament després del casament, van reafirmar els bisbes.

Sobre l'avortament els bisbes van reiterar que es tracta "d'un crim" i van parlar de la "paternitat responsable" reiterant que "el do de la vida" així com "la virtut de la castedat" són valors fonamentals del matrimoni cristià, el que els va portar a criticar un cop més els anticonceptius que ha donat lloc a una disminució de la taxa de natalitat.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail