El Canadà tanca al calaix el Protocol de Kyoto

De Viquinotícies
Posicionament dels estats del món, l'any 2010, respecte al Protocol de Kyoto.

13 de desembre del 2011, Canadà
Poques hores després del final de la Cimera de Durban, el Canadà ha fet pública la seva decisió d'abandonar el Protocol de Kyoto, qualificant-lo d'ineficaç. El ministre canadenc del Medi Ambient, Peter Kent, ha assumit aquesta opció perquè el seu país no pagués multes de milions de dòlars restant-ne signatari. Ha preferit que fos el primer país abandonant el Protocol signat l'any 1997, en lloc d'estar castigat per no haver complit els seus objectius.

Segons el ministre, el govern anterior era “incompetent” quan va signar un acord sense fer cap esforç per complir els seus objectius. Des de l'any 1997 fins el 2012, el Canadà havia de reduir les seves emissions dels gasos d'efecte hivernacle en un 6 %. Nogensmenys, el país continuava augmentant-les i hauria hagut de retirar tots els vehicles de les carreteres durant 12 mesos.

Xina, el principal emissor d'aquests gasos i no signatària del Protocol, ha qualificat lamentable l'abandó del Canadà. Considera que aquesta situació “va en contra dels esforços de la comunitat internacional”.

Vegeu també[modifica]

Fontes[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail