Vés al contingut

El successor del Protocol de Kyoto podria surgir a partir de l'any 2020

De Viquinotícies
Països participant al Protocol de Kyoto

9 de desembre del 2011, Durban
La Cimera del Clima, que s'acaba avui a Durban, dona la llum verda a un nou acord que substitueix el Protocol de Kyoto. Sobre la iniciativa de la Unió Europea, comença a sorgir un nou pla d'acció que donarà la llum a un nou acord el 2015 que s'aplicarà a partir de l'any 2020.

La Unió Europea, l'aliança dels petits estats insulars i països menys avançant han impulsat el projecte. Sol·liciten una “full de ruta” amb un calendari clar. Volen instituir un règim legalment vinculant tots els països contra el canvi climàtic amb la idea de prosseguir l'objectiu del Protocol de Kyoto.

En canvi, es mantenen els dubtes d'alguns països desenvolupats contra el protocol. Existeixen reserves sobre el suport efectiu dels Estats Units o en relació amb Brasil. Encara que mostrin les llurs obertures en favor de les negociacions, insisteixen que es basin en la ciència amb el proper inform del grup intergovernamental d'experts especialitzats en el canvi climàtic. Aquest informe sortirà entre 2013 i 2014.

Encara, hi ha esperança que la Xina i l'Índia puguin ser inclosos en l'acord. És el resultat de la pressió internacional i de l'aïllament si no votessin en favor dels principals centres de decisió mundial quan arribin a un acord on no hauran participat.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail