Vés al contingut

El 2014 va ser l'any més calent en la història de la humanitat

De Viquinotícies
Oscil·lació del Sud El Niño.

21 de gener del 2015
És oficial, 2014 va ser l'any més calent mai registrat segons la NASA i l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units (NOAA).

Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Escalfament global

Les temperatures registrades el 2014 van sobrepassar els anys més càlids registrats fins ara, incloent 1998, 2005 i 2010. Excepte per 1998, els 10 anys més càlids han ocorregut des de l'any 2000.

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

Potser el més sorprenent sobre el nou rècord és que va ocórrer durant 2014, que no va ser un any de El Niño, o de la classe que generalment augmenta la temperatura mitjana a nivell mundial.

"Aquesta és la primera vegada des de 1997 que l'any més calent no va tenir un El Niño al començament de l'any, perquè els últims tres ho han tingut", va dir Gavin Schmidt, director de l'Institut per a Estudis Espacials del Centre Goddard de la NASA, que va col·laborar amb l'anàlisi.

Les dues agències del govern nord-americà van divulgar en forma conjunta l'anunci aquest divendres, després d'un acurat esforç de col·laboració en el qual els experts van observar de prop anàlisis comparats.

El Secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, va dir que l'informe és una mostra més d'una evidència que es fa cada vegada més clara.

"Aquest informe és només una altra alerta (...) que està creixent cada vegada més urgent. Així que la pregunta no és la ciència. La pregunta no són les senyals d'advertència. La pregunta és quan i com el món va a respondre [amb] acció ambiciosa i concreta", va dir Kerry en un comunicat.

L'any passat, NASA i NOAA també van col·laborar en una anàlisi del 2013, que no va ser tan càlid però encara figura entre els 10 més calents que s'hagin estudiat.

La presentació conjunta de les agències mostra que malgrat algunes diferències, en general les dades de les temperatures de NASA i de NOAA són aclaparadorament similars.

Les noves troballes són consistents també amb una anàlisi preliminar de l'Agència Meteorològica del Japó, que també va qualificar a 2014 com l'any més calent des de 1891, quan es van començar a registrar dades.

Una altra agència que manté un rècord de les temperatures, Hadley Center del Regne Unit, no ha divulgat encara els seus resultats per al 2014.

Fonts

[modifica]