La NASA llança el primer mapa topogràfic de Mercuri

De Viquinotícies
Imatge de Mercuri a tot color procedent del primer sobrevol de MESSENGER.
Imatge: NASA/JPL

13 de maig del 2016, Mercuri
Divendres, l'Administració Nacional d’Aeronàutica i de l’Espai dels Estats Units (NASA) va llançar el primer Model Digital d'Elevacions (DEM) de Mercuri. El DEM s'ha creat usant dades recollides pel Mercury Surface, Space Environment, geochemistry, and Ranging (MESSENGER) de la NASA de la superfície de Mercuri, incloent-hi més de 100 000 fotografies, i mostra una gran varietat de característiques topogràfiques de Mercuri com a punts més baixos i més alts del planeta. L'investigador principal de MESSENGER, Sean Solomon, va dir que esperen que la informació serà utilitzada per investigar la història geològica de Mercuri.

L'elevació més alta de Mercuri està 4,48 quilòmetres sobre la elevació mitjana del planeta i es troba just al sud de l'equador, en alguns dels terrenys més antics de Mercuri. L'elevació més baixa, 5,38 quilòmetres per sota de la mitjana d'elevació mitjana, es troba en el sòl de la conca Rachmaninoff, una conca d'impacte de doble anell que se sospita que pot albergar alguns dels dipòsits volcànics més recents del planeta.

La nau espacial MESSENGER va ser llançada en 2004 per estudiar Mercuri, incloent la seva composició química, geologia i camp magnètic. MESSENGER va començar a orbitar Mercuri al març de 2011, convertint-se en la primera nau espacial en fer-ho. A l'abril de 2015, després d'haver completat la seva missió, MESSENGER va abandonar l'òrbita i va impactar contra la superfície de Mercuri.

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article