Ebola: final de l'epidèmia a Sierra Leone, el virus resisteix a Guinea

De Viquinotícies
Partícules filamentoses del virus Ebola.

9 de novembre del 2015, Sierra Leone
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va anunciar el dissabte 7 de novembre el final de l'epidèmia d'Ebola a Sierra Leone, que tenia la meitat dels casos del brot d'Ebola a l'Àfrica Occidental. Com Libèria, que no coneix més casos nous des de setembre passat, Sierra Leone es col·loca en fase d'observació per l'OMS.

“Avui, dia 7 de novembre de 2015, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la fi del brot d'Ebola a Sierra Leone”, va dir Anders Nordstrom, funcionari de l'OMS per al país en una cerimònia a Freetown, en presència del president de Sierra Leone, Ernest Bai Koroma. Els experts assenyalen que no hi ha nous casos d'Ebola des de fa 42 dies, el període màxim d'incubació del virus. No obstant això, el risc continua: "Hem d'estar preparats en cas de reaparició", diu el president de Sierra Leone. Els experts també assenyalen que la supervivència del virus en certs fluids corporals, en particular el semen, de vegades pot arribar fins a nou mesos.

La malaltia segueix present a Guinea

Molts casos encara es reporten a Guinea, quatre pacients estan hospitalitzats actualment a Conakry i Forecariah, a la frontera amb Sierra Leone, va dir l'OMS. Aquesta última, en el seu últim informe, va dir que 382 persones estaven sota vigilància a Guinea, incloent 141 considerades d'alt risc. També recorda que l'epidèmia s'ha cobrat més de 11 300 morts - uns 4000 a Sierra Leone - en uns 29 000 casos notificats.

Guinea és l'únic país on el virus Ebola està encara present.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article