Dzhokhar Tsarnaev declarat culpable en el judici pels atemptats de la marató de Boston

De Viquinotícies


Les seqüeles dels atemptats de la marató de Boston.
Imatge: Aaron Tang

10 d'abril del 2015, Boston
Els membres del jurat en el judici penal federal dels Estats Units contra Dzhokhar Tsarnaev el van trobar abans d'ahir culpable dels 30 càrrecs per l'atemptat de la Marató de Boston, que es va produir el 15 d'abril de 2013. Les bombes van matar a tres persones i van ferir a altres 264. Tsarnaev també va ser declarat culpable de matar a trets a Sean Collier, un oficial de policia del MIT. El jurat va trigar onze hores en dos dies per trobar Tsarnaev culpable.

Durant els quinze dies del judici, els fiscals van cridar 92 testimonis a declarar sobre les escenes caòtiques següents al atemptat. El pare de Martin Richard, un nen de vuit anys d'edat que va morir en l'atemptat, va dir que havia de prendre la decisió difícil de deixar morir el seu fill ferit perquè pogués obtenir ajuda per a la seva filla de sis anys d'edat, amb la cama destruïda per l'explosió. Un vídeo presentat al tribunal va mostrar Tsarnaev col·locant una motxilla que contenia la bomba a prop de l'ubicació de Martin Richard.

Tsarnaev va estar representat per Judy Clarke, especialista en la pena de mort que abans representava Theodore Kaczynski, el "Unabomber". La defensa es va centrar en evitar la pena de mort, i va cridar a només quatre testimonis, tractant de presentar el germà gran de Tsarnaev, Tamerlan, com el major responsable i guia en l'atac. Van dir que Tamerlan va cercar en línia termes com "detonador" i que, encara que les empremtes digitals de Tamerlan es van trobar a les bombes, de Dzhokhar no.

Encara que Massachusetts no té la pena de mort, a mesura que es va coneixent el cas en la cort federal, els fiscals poden demanar la pena de mort. La segona fase del procés és decidir si Tsarnaev serà executat o condemnat a cadena perpètua.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Explosions a la Marató de Boston de 2013


avant Notícies d'ahir

Notícies de febrer

Escriviu un article