Vés al contingut

Dzhokhar Tsarnaev és condemnat a mort

De Viquinotícies
Tsarnaev en el moment de la seva detenció.
Wikimedia Commons

19 de maig del 2015, Estats Units
Dzhokhar Tsarnaev, el jove de 21 anys d'origen txetxè i autor dels atemptats de Boston el passat 15 d'abril de 2013, ha estat declarat culpable dels 30 càrrecs de què se l'acusava, sent condemnat a la pena de mort pel magistrat George O'Toole després de la decisió unànime del jurat, compost per set homes i cinc dones, després de més de 14 hores deliberant.

Dzhokhar, al costat del seu germà Tamerlan, van detonar dues olles plenes d'explosius prop de la línia de meta de la Marató de Boston, causant la mort a tres persones (Martin Richard, de 8 anys; Lu Lingzi, de 23; i Krystle Campbell, de 29) i a un policia del Massachusetts Institute of Technology, deixant ferides a 264, en el pitjor atemptat en sòl nord-americà des de l'11-S.

La defensa del jove no va negar en cap moment la seva participació en els fets, basant la seva estratègia en intentar convèncer al jurat que el cervell dels atacs havia estat el seu germà (mort durant la fugida), buscant així una condemna perpètua sense llibertat per a l'acusat i evitant la pena capital. El jurat, en canvi, s'ha decantat pels arguments de l'acusació, centrats en que els germans tenien el mateix grau de responsabilitat i es tractava d'un crim polític per intimidar i coaccionar als Estats Units.

La sentència queda ara pendent d'apel·lació, en un procés que podria demorar-se durant anys. De fracassar aquesta, Tsarnaev es convertiria en la quarta persona a ser executada pel govern federal durant els darrers 50 anys, i la primera des de l'11-S. El cas més proper és el de Timothy McVeigh, executat al juny de 2001 com a conseqüència de l'Atemptat d'Oklahoma City.

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Explosions a la Marató de Boston de 2013


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article