Vés al contingut

Dimiteix el primer ministre d'Haití

De Viquinotícies

15 de desembre del 2014, Haití
Laurent Lamothe, primer ministre d'Haití, va anunciar la seva dimissió la matinada d'aquest diumenge, enmig de fortes manifestacions antigovernamentals i una profunda crisi que ha afectat al país per més de tres anys.

"Deixo el lloc de primer ministre aquesta nit amb el sentiment del deure complert", va assegurar l'ara exprimer ministre en un missatge televisat.

La seva renúncia es realitza després de setmanes de protestes pel fracàs de Lamothe i del president Michel Martelly de fer eleccions, compromeses tres anys enrere.

Els manifestants havien exigit la renúncia de Lamothe i de Martelly. El 2011 s'havien d'haver convocat les eleccions. No obstant això, van ser postergades per desacords entre el govern i senadors de l'oposició respecte de la llei electoral.

L'oposició acusa Martelly de voler governar per decret i que la legislació que autoritzaria el vot afavoreix al govern. Port-au-Prince ha viscut manifestacions violentes en les últimes setmanes; dissabte passat un home va morir per causes desconegudes.

Una comissió creada pel president per finalitzar els desacords va recomanar la setmana passada la renúncia de Lamothe. També va recomanar el desmantellament del Consell Electoral i l'alliberament de presoners polítics.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail