Vés al contingut

Després de nou mesos en coma mor el pilot Jules Bianchi

De Viquinotícies
Jules Bianchi
Henry Mineur / Wikimedia Commons

20 de juliol del 2015, Niça
El pilot de velocitat Jules Bianchi ha mort a Niça després d'haver estat en estat de coma per nou mesos, arran de les ferides que va patir en l'aparatós accident del Gran Premi de la Fórmula 1 a Japó, el passat 5 octubre del 2014 .

La mort de Bianchi és la primera en 20 anys causada per un accident automobilístic en un Gran Premi de la F1. El 1 maig del 1994 Ayrton Senna, brasiler, havia perit a Imola en un accident que va desencadenar l'implementació d'una sèrie de mesures de seguretat que, fins ara, havien reduït a zero els accidents fatals.

Bianchi, mort als 25 anys d'edat, va estar internat en dos centres hospitalaris: primer a Japó i després a Niça. A través d'un comunicat, la família del finat va expressar: “Jules va lluitar fins al final, com ho ha fet sempre, però la seva batalla ha acabat”.

El pilot es va veure embolicat en l'accident fatídic que el va matar a causa de les condicions de la pista, la superfície estava relliscosa i entollada de la intensa pluja. L'alemany Adrian Sutil havia accidentat el seu bòlid en sortir de la corba 7 de la pista, i una grua es va traslladar al lloc per realitzar maniobres de trasllat del cotxe. Moments després, Bianchi va perdre el control del seu vehicle a la mateixa corba i es va estavellar contra la grua, provocant greus lesions cerebrals.

Els companys del altre temps titular de l'escuderia Marussia, ara coneguda com Manor, es van declarar "devastats" després de la pèrdua.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article