Vés al contingut

Ciutat del Vaticà: el papa relleva el poderós secretari d'estat vaticà

De Viquinotícies
Pietro Parolin


31 d'agost del 2013, Catalunya
El papa Francesc haurà tardat tan sols cinc mesos a substituir el poderós secretari d'estat vaticà, Tarcisio Bertone, si es confirmen les informacions publicades avui als mitjans italians. L'home escollit per escometre la remodelació de la cúria romana en el nou papat és Pietro Parolin, actual nunci de Veneçuela i un dels homes amb més experiència i prestigi diplomàtic de l'Església.

Segons els diaris italians, la substitució s'anunciarà avui mateix, però el relleu efectiu es farà d'ací a 45 dies per donar temps al nou secretari d'estat –el número dos de l'Església– a preparar la nova estratègia a seguir.

Bertone, que va ser designat per Benet XVI per substituir el totpoderós Àngelo Sodano, té 79 anys i ha estat al bell mig de la polèmica generada per l'anomenat Vatileaks, que va destapar unes xarxes de corrupció a les altes esferes vaticanes.

Parolin és italià, nascut a Schiavon (Vènet), i té 58 anys. Va ser ordenat sacerdot el 1980 i ha fet carrera diplomàtica dins l'Església. També té experiència a la cúria perquè va ser el sots-secretari d'estat entre 2002 i 2009, encarregat de les relacions amb els estats, sota la batuta d'Àngelo Sodano. Abans de passar per la cúria havia estat nunci vaticà a Nigèria i Mèxic. Benet XVI li va encarregar missions especialment delicades durant el seu papat, com la missió a Corea del Nord, a les converses de pau del Pròxim Orient, etc.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail