Vés al contingut

Ciutat del Vaticà: el papa ja topa amb la cúria

De Viquinotícies
Jorge Mario Bergoglio


15 de març del 2013, Catalunya
Els primers conflictes entre el nou papa i la cúria ja han començat. Havent escollit el nom de Francesc en honor de Sant Francesc d'Assís, va voler indicar que rebutgés el luxe dels ors del Palau pontifici. Ja rebutjà portar la creu d'or dels Pontífex, sinó dur la de ferro de cardenal, i també no volgué anar amb el luxós cotxe reservat al sant pare.

Ja ha topat amb la cúria on molts prefereixen l'immobilisme que, segons el diari El Punt, “els garanteixi continuar gestionant les finances vaticanes.” En el passat, la banc vaticana va ver escàndol als anys 1980 sota la direcció de monsenyor Paul Marcinkus, així que la bancarrota de la Banco Ambrosiano. El conflicte arrisca continuar, el pontífex volent trencar amb la fèrria tradició jeràrquica.

A més, ha protestat contra l'excés de protecció sobre la seva persona, especialment pel que fa a la policia i l'escorta privada que el custodiaven. Manifestà la seva intenció de prescindir-ne. “Evidentment, tampoc el van obeir, i Francesc va rebre la primera confirmació que el papa no mana tant com se li suposaria, sinó que la cúria és qui té la paella pel mànec” ha escrit el mateix diari català. Aquest darrer afegeix que havia volgut pagar l'estada a l'alberg on s'havia allotjat els dies previs al conclave a fi que donés l'exemple. Volgué donar un senyal a la institució que fa la mateixa cosa dels fariseus a l'època de Jesucrist. Aquest darrer va criticar-los dient “Els mestres de la Llei i els fariseus s'han assegut a la càtedra de Moisès. Feu i observeu tot el que us diguin però no actueu com ells, perquè diuen i no fan.”[1]

Notes

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail