Vés al contingut

Ciutat del Vaticà: Pau VI elegit Papa fa 50 anys

De Viquinotícies
Papa Pau VI


22 de juny del 2013, Catalunya
Fa 50 anys, el 21 de juny del 1963 que fou elegit Papa el cardenal i arquebisbe de Milà, Giovanni Battista Montini a l'edat de 66 anys Prengué el nom de Pau VI i va regnar sobre l'església catòlica durant 15 anys. Va concloure el Concili del Vaticà II iniciat pel seu predecessor Joan XXIII.

Va iniciar els viatges pontificis dels segle XX, i anà a Itàlia i a l'estranger. Creà comissions pontifícies com a la comissió pontifici per les comunicacions socials, i del secretaria pels non cristians. Instituí també la jornada mundial de la Pau l'1 de gener i promogué també l'ecumenisme. Va morir el 6 d'agost del 1978 a la residència d'estiu dels Papes a Castelgandolfo a causa d'un atac cardíac. Està enterrat a les grutes vaticanes de la basílica San Pere.

El 20 de desembre passat, Benet XVI va obrir el camí de la seva beatificació en raó de les seves virtuts heroiques. Una missa ecumènica va tenir lloc ahir a fin de commemorar aquest aniversari on el vigent Papa Francesc va rebre uns 4300 pelegrins vinguts de Brescia..

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail