Vés al contingut

Catalunya del Nord: vaga dels serveis de neteja de Perpinyà

De Viquinotícies


16 de juny del 2015, Catalunya del Nord
Després de posar-se en vaga, dilluns al matí, els treballadors dels serveis de neteja de Perpinyà, van tornar a treballar a la tarda. Però han presentat un preavís de vaga per la pròxima setmana, si les negociacions amb l'ajuntament no prosperen.

Les negociacions dels treballadors amb l'ajuntament es fan entre els representants sindicals i l'adjunt encarregat de la neteja Alain Ghébar. Aquestes van començar ahir mateix però, de moment, les posicions estan molt allunyades. Per això mateix els sindicats FO[1] i Sud han dipositat un preavís de vaga pel pròxim dilluns. La decisió de si fan vaga o no es prendrà divendres, durant una assemblea dels treballadors.

Les reivindicacions principals dels treballadors són: el canvi d'horaris, la supressió d'un dia lliure pels serveis de neteja dels cap de setmana que passarien de tres a dos i, en menor mesura, la sectorització dels dipòsits de brossa: seria acabat el centre únic situat a la deixalleria de Perpinyà. La ciutat tindrà set sectors, dels quals tres estaran al centre-vila. Cadascun d'aquest sector serà atribuït a un equip d'una quinzena d'agents.

Però, sembla que una de les coses que més inquieten als treballadors de la neteja, és la possible privatització del servei, possibilitat que nega l'adjunt al batlle Alain Ghébart. S'haurà d'esperar doncs a divendres per conèixer el desenllaç d'aquest conflicte.

Notes

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail