Vés al contingut

Catalunya del Nord: vaga de carters nord-catalans

De Viquinotícies


13 de març del 2014, Catalunya del Nord
Avui dijous, part dels carters nord-catalans estan de vaga. Demanen que la distribució dels plecs electorals per les municipals sigui remunerada.

Diversos sindicats de la Posta, han cridat a la vaga avui dijous a nivell estatal. Denuncien les reestructuracions en curs a la Poste, la degradació de les condicions de treball i reclamen la revalorització dels salaris, però a Catalunya Nord denuncien també la gestió de la distribució dels plecs electorals que rebran tots els ciutadans a la seva bústia abans de les eleccions municipals. Aquest any segons els sindicats, aquest treball suplementari no és prou remunerat. Fins ara, els carters distribuïen el material electoral i rebien una compensació financera, pel sobretemps i sobrecàrrega passats, mitjançant un forfet d'una hora de salari per cada 100 plecs electorals.

Si tenim en compte que, cada carter pot distribuir més de 1500 plecs, això significava una gratificació important. Però enguany la direcció general de la Poste ha decidit canviar de sistema i integrar la distribució del material electoral dins la distribució normal. Si la distribució pren més temps, els carters seran pagats en hores suplementàries en funció dels excessos d'horaris comprovats.

Aquest sistema que no convé en absolut als sindicats, ja que és una pèrdua de salari per als empleats, mentre que l'Estat ingressa una compensació a la Poste per a la distribució dels butlletins de vots, compensació que s'elevaria a diversos milions d'euros per al conjunt del territori francès.

CGT, SUD, CFDT acusen simplement a La Poste de voler quedar-se amb aquests diners, sense compartir-los amb els carters. Els sindicats asseguren que, si La Poste continua amb aquesta idea després de la vaga d'avui, amenacen simplement de no distribuir els plecs electorals. Per la seua banda, la direcció de l'empresa assegura que, ara, hi ha menys de correu a distribuir, i per això, els carters es poden encarregar d'aquest material electoral en el seu torn habitual.

Fonts[modifica]