Vés al contingut

Catalunya del Nord: un sondeig de l'Indépendant dona el FN primer, diumenge

De Viquinotícies


20 de març del 2015, Catalunya del Nord
Segons un sondeig exclusiu de l'Indépendant el FN guanyaria les eleccions departamentals en la primera volta.

Segons aquests sondeig, el Consell General viraria a la dreta, o millor dit a l'extrema dreta, ja que dona un 33% d'intenció de vot al FN, un 32% a l'esquerra i un 30% a l'UMP, un 5% dels vots seria per els altres candidats no adscrits o per exemple els que es presenten amb les sigles de l'OLivier o d'extrema esquerra o 'Desobeïm'.

Les intencions de vot nord catalanes per a la primera volta, s'estan properes a les dades que s'esperen a nivell estatal, fins i tot si la dreta “clàssica” presenta un resultat a la baixa d'un 4%, l'esquerra local perd 1% i el Front nacional guanya un 3% més que les previsions estatals del moviment “Bleu Marine”.

Segons aquest sondeig, el FN s'enforteix sobretot al litoral i a Perpinyà, on cal recordar que, en les passades eleccions municipals, aquest partit va assolir el 45% dels vots, malgrat la retirada del candidat de l'esquerra, i la formació d'un 'front republicà'.

Aquest sondeig fet per Ifop-L’Indépendant, dona un 39% d'intenció de vot pel partit d'extrema dreta, a les grans ciutats, quan no tenen 'més que' un 18% en els municipis rurals, però ja tenen un 38% als pobles de 2.000 a 19.999 habitants...

Per altre costat, l'abstenció seria d'un 48%.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail