Catalunya del Nord: troben al Soler una fosa comuna de gossos

De Viquinotícies


10 d'agost del 2014, Catalunya del Nord
El passat dijous, la responsable de la SPA de la carretera de Prada, va descobrir una fosa amb 5 cadàvers de gossos, a la part de darrera de la via fèrria del Soler, a un sotabosc.

Sylvie Quintana, responsable de la SPA, va anar allà alertada per una persona que viu en aquest sector que, intrigada per l'olor sospitosa que es sentia als voltants, l'havia alertat alguns dies abans. Totes dues han anat doncs, sobre els llocs i han descobert un terrible espectacle. Allà, enmig d'arbustos i esbarzers, amb una pudor insuportable, jeien les restes de diversos gossos en un estat de descomposició avançada. La responsable de la SPA ha dipositat una queixa oficial a la gendarmeria.

El parquet ha llançat una enquesta i un veterinari ha estat comissionat ahir per tal d'intentar identificar els animals i procedir a les comprovacions al ús. Segons el procediment reglamentari, quan un animal mor el seu propietari diposita el seu cos al veterinari i arregla per endavant les despeses d'escorxador que ve a buscar el cadàver.

Segons els primers elements, els gossos trobats no tenien puça posada, el que fa que les investigacions siguin molt complexes. Ara la gendarmeria , encarregada de l'enquesta, intentarà conèixer qui és el propietari d'aquest terreny, cosa fàcil de trobar, gràcies al cadastre.

Per la seua banda, Sylvie Quintana, ja ha anunciat que la confédération nationale des SPA de France es constituirà en part civil . Falta però saber perquè estaven enterrats allà els gossos, si es tracta d'un tràfic d'animals; de què han mort els gossos i qui els ha enterrat. Moltes preguntes que esperem trobin resposta, gràcies a l'enquesta.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail