Vés al contingut

Catalunya del Nord: tancada la deixalleria il·legal de pneumàtics d'Argelers

De Viquinotícies


5 de juny del 2013, Catalunya del Nord
Després de 10 anys de lluita, finalment s'ha desmantellat la deixalleria il·legal que hi havia a Argelers. En total hi havia emmagatzemats uns 30000 pneumàtics

La darrera deixalleria il·legal a Catalunya Nord, situada a Argelers, finalment s'ha tancat. Des del passat dilluns, les grues estan desmantellant aquesta deixalleria il·legal, situada a la vora del Tec, a la reserva natural del Mas-Larrieu. En aquesta deixalleria, hi havia emmagatzemats uns 30.000 pneumàtic, abandonats durant els anys 90 del segle passat per un empresari sense cap mena d'escrúpols.

Aquest desmantellament està previst que duri una setmana. Cal recordar que, a Catalunya Nord, s'han desmantellat tres altres deixalleries il·legals a Pià, Ribesaltes i Sant Llorenç de la Salanca.

Els pneumàtics són recuperats per una empresa de Besiers, que els oferirà una segona vida. La majoria seran trossejats, per fer-ne revestiments de sòl (terreny d'esport sintètic, àrea de joc per a nen), els altres serviran de combustible, sobretot a la fàbrica de ciment Lafarge de La Novella.

Els treballs de desmantellament són finançats pels mateixos fabricants de pneumàtics que han creat una associació que encarregar-se del desmantellar d'aquestes deixalleries il·legals.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail