Vés al contingut

Catalunya del Nord: sospitosos incendis a la desembocadura del Tec

De Viquinotícies


24 de juliol del 2015, Catalunya del Nord
Ahir dijous, van tenir lloc una sèrie d'incendis al llarg de la desembocadura del Tec, a Sant Cebrià i també a Argelers de la Marenda. Però també va haver-hi altres incendis. Cal recordar que el ris d'incendis continua elevat a greu risc (nivell 5 del 6 existents).

Aquests incendis van tenir lloc al camí del mar a Sant Cebrià i el Mas Larrieu, en plena reserva natural, a Argelers de la Marenda, i van destruir 25 tones de palla i 3 hectàrees de garriga.

Empeses per les ràfegues de vent, les flames han progressat ràpidament, devorant canyes, pins i herbes seques al seu pas. Dos grups d'intervenció, amb vuit camions de lluita contra els incendis al bosc, han estat de seguida desplegats sobre aquesta zona on, el dia abans, ja hi havia hagut un incendi. Reforçats des de l'helicòpter bombarder d'aigua, els bombers han aconseguit limitar el sinistre a 3 hectàrees de garriga.

A alguns centenars de metres, un altre incendi ocupava igualment els bombers. Aquest s'havia manifestat en un munt amb 50 boles de palla de 500 kg cadascuna, en un camp confrontant aquell on, també el dia abans, un incendi havia destruït 3 000 m² de garriga. I on, a principis del mes, un primer incendi havia cremat 8 hectàrees de terrenys cultivables. Tot això sumat fa sospitat que els incendis pugin ser provocats. De moment la Gendarmeria s'ocupa de dur a terme l'enquesta.

Però aquests no van ser els únic incendis d'ahir dijous: per exemple a Arles a prop de les instal·lacions de l'antiga mina, un incendi va mobilitzar als bombers d'Arles, els Banys d'Arles, Ceret i Sant Llorenç de Cerdans. En total van cremar 100m² de garriga.

Un altre incendi, va tenir lloc a Espirà de l'Aglí, amb la destrucció de 500m2 de canyes.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail