Catalunya del Nord: set municipis obtenen el “Pavillon Bleu”

De Viquinotícies


10 de juny del 2013, Catalunya del Nord
Com cada any per aquestes dates, el label Pavillon Bleu ha fet públic la llista oficial de municipis de l'estat francès que han obtingut enguany aquest guardó. A casa nostra, enguany són 7.

Aquest label oficial té per a objectiu promocionar els esforços mediambientals dels municipis litorals però també dels municipis que tenen aigües interiors com per exemple llacs, estanys etc i estructures complementàries. La regió Llenguadoc- Rosselló ha obtingut enguany 27 d'aquests guardons: 5 comunes d'Aude; 1 del Gard, 13 a Erau, 1 a Losera i 7 a Catalunya Nord. Aquí es pot consultar tots els labels concedits a l'estat francès.

En quant a les comunes nord-catalanes guardonades aquestes són : Argelers , Canet de Rosselló, Port Barcarès , Portvendres, Sant Cebrià de Rosselló, Santa Maria la Mar i Torrelles de la Salanca.

A destacar que, enguany, Banyuls de la Marenda no ha obtingut aquest guardó. Els criteris per atorgar aquest label estan vinculats al medi ambient, a la gestió de les deixalles, a la gestió de l'aigua i a la sensibilització del públic en les problemàtiques mediambientals. Com cada any, el conjunt dels indrets etiquetats és controlat durant l'estació per l’Office français de la fundació per a l'educació del medi ambient a Europa.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail