Catalunya del Nord: segon dimecres amb protestes dels pares d'alumnes

De Viquinotícies


10 de setembre del 2014, Catalunya del Nord
Per segon dimecres consecutiu, des de quan ha començat el curs escolar 2014-2015, els pares dels alumnes de 7 escoles de l'alt Conflent i del Capcir, han decidit no acompanyar als seus fills a l'escola.

El passat dilluns, es va fer una reunió dels pares d'alumnes i els elegits del Capcir i l'alt Conflent amb la Inspecció d'acadèmia, sense cap resultat. El representant del ministeri de l'educació nacional, reconeix la seua impotència per resoldre el problema i els pares es neguen a sotmetre's a l'obligació d'escolaritzar els seus fills els dimecres al matí, tal com estipula la reforma dels ritmes escolars. En 300 nens de maternal i primària de 7 escoles estan afectats.

La manca d'estructures, les dificultats trobades per trobar personal de qualitat per a les activitats extra-escolars, durant algunes hores per setmana, els temps de transport sobretot a l'hivern i el cost de la reforma per als pobles concernits (93 000 euros anualment) són la causa de la queixa dels elegits i dels pares d'alumnes. Si la situació no es resol ràpidament, els elegits tenen previst establir una escola privada, perquè no estarà subjecte a la reforma dels ritmes escolars que només s'aplica a les escoles públiques.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail