Vés al contingut

Catalunya del Nord: s'ha fet pública la sentència del cas “Bouille”

De Viquinotícies


12 de juny del 2015, Catalunya del Nord
Ahir dijous, el Tribunal de Perpinyà va fer pública la sentència del nomenat 'Cas Bouille', un cas de corrupció de l'ajuntament de Sant Cebrià. Dels 15 acusats, quatre han estat condemnats a presó ferma.

Abans de donar pas a la lectura de la sentència, el president del tribunal ha fustigat tots els qui han investigat sobre aquest assumpte, assegurant que “Falten precisions, pistes inexplotades, absència de recerca, investigacions frustrades”. Sense proves tangibles, no ha tingut més remei que declarar innocents a quatre persones.

També ha tingut unes paraules pels elegits, treballadors, els pròxims a l'ajuntament i els promotors immobiliaris, ha assegurat que “Aquestes pràctiques són inacceptables. Tots van mostrar una gamma de comportament criminal quan molt bé coneixien la llei. Alguns fins i tot ho havien ensenyat.”

Revelat l'any 2008, 15 acusats han comparegut, en un judici que va començar el passat mes de novembre i que ha durat fins febrer de 2015. Quatre persones han estat declarades innocents, quatre altres condemnades a presó ferma. Presó condicional per als altres “avec sursis”, multes, prohibició d'exercir la seua professió i privació de drets cívics i civils. El gran absent d'aquest judici, ha estat el batlle Jacques Bouille, que es va suïcidar ja fa anys a la presó de Perpinyà.

Per altre banda, la sentència no posa punt final a aquest afer, ja que alguns condemnats han assegurat que apel·laran.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail